Veres Pál: Miskolc közös ügyünk, éppen ezért mindenkit partnernek tekintünk, aki tenni akar a városért

Mindenkit partnernek tekintünk, aki tenni akar Miskolcért – fogalmazott Veres Pál, aki a Velünk a Város Egyesület, a miskolci ellenzéki pártok és a Függetlenek SZIVE civil szervezet támogatásával indul polgármester-jelöltként. Augusztus 9-én a két egyesület vezetőjével tartott sajtótájékoztatón ismertette elképzeléseit.

"A Velünk a Város Egyesület, a miskolci ellenzéki pártok, lokálpatrióta szervezetek bejelentették, hogy nem indítanak önállóan polgármesterjelöltet és engem támogatnak az őszi önkormányzati választásokon Miskolcon. Jelölő szervezetemmel, a Függetlenek SZIVE Egyesülettel egyetértésben a támogatásukat elfogadtam. A két egyesület szakértői már dolgoznak a közös városfejlesztési programunkon, amit rövidesen a nyilvánosság elé tárunk.

Egy olyan város képzelünk, ahol jó élni, amit, mi a helyiek közösen építünk és irányítunk, ami kihasználja a benne rejlő lehetőségeket, amire büszkék lehetünk. Ez a város nem álom.

Ez a város közelebb van, mint gondolnánk.

Miskolc csodálatos adottságokkal rendelkezik, hatalmas lehetőségeket rejt magában. Hiszünk abban, hogy a miskolciak lelke, tehetsége, lokálpatriotizmusa csodákra képes.

Tudnunk kell viszont, hogy csökkenő lakosságszám mellett nincsen növekedés, elvándorlásból nem lesz fejlődés. Ezért alkotjuk meg a Nagy-Miskolc programját.

  • Nagy-Miskolc annyit jelent, hogy képes újra valódi régióközpontként működni.
  • Nagy-Miskolc egy olyan hely ahová más városokból is jönnek, mert jó itt élni.
  • Nagy-Miskolc az a hely honnan nem akarnak elmenni az itt élők és ahová vissza kívánnak térni azok, akik korábban elmentek innen.

Azt szeretnénk, hogy a város legyen valódi gazdája a közterületeinek és a zöldterületeinek. A Zöld város koncepciót töltsük meg a mindennapokban is érezhető tartalommal, mert ez már az unokáinkról szól, ezért a lapvető célunk a város levegőjének tisztábbá tétele.

Minden városrésznek család- és gyerekbarát központot alakítunk ki, közösségi terekkel, parkokkal, minőségi játszóterekkel.

Újraszervezzük a város közlekedési rendszerét. Hiszünk a fenntartható és a közösségi alapú közlekedési módok fejlesztésében, idő alapú elektronikus jegyrendszert vezetünk be, folytatjuk a buszcsere programot. Statisztikai kerékpárútfejlesztés helyett, valóban bekerékpározható várost alakítunk ki.

Gondoskodunk a város idős polgárairól. Leszögezzük: minden jelenlegi programelemet megtartunk, emelni szeretnénk a támogatás összegét, valamint Salkaházi+ programot is indítunk, mert azt gondoljuk, hogy a programnak nem csak egy egyösszegű támogatásról kell szólnia, hanem hozzá kell járulnia ahhoz, hogy a miskolci szépkorúak hozzáférjenek a város kulturális, sport és turisztikai kínálatához, legyenek közösségi tereik.

A fiatalok számára miskolci életpályamodellt kínálunk, mert úgy gondoljuk, hogy Miskolcnak meg kell adnia minden lehetőséget ahhoz, hogy a miskolci fiatalok tehetsége és szorgalma helyben, Miskolcon maradjon.

Városi tehetségprogramot indítunk, amelyből az általános és középiskolások, valamint a Miskolci Egyetem hallgatói kaphatnak szakmai és anyagi támogatást.

Miskolc fejlesztése közös ügyünk. Várost tervezni ezentúl csak az itt élők, a helyben lakók bevonásával fogunk. Mindenkit partnernek tekintünk, aki tenni akar Miskolcért.

Újra helyzetbe hozzuk a miskolci szakembereket és vállalkozásokat, megteremtjük a Miskolci Gazdaságfejlesztési Tanács működési feltételeit és bevonjuk a tagjait a város gazdasági életét érintő döntések előkészítésébe.

A város kulturális életét újraszervezzük. Visszaszerezzük a néhány éve elveszített fesztiváljainkat és újra legendássá tesszük a miskolci kultúrát.

Visszaállítjuk Miskolc önbizalmát, mert büszke miskolci városlakók szeretnénk lenni!

Virágozzon Nagy-Miskolc!"

VERES PÁL

polgármesterjelölt

Comments are closed.