Egyesületünkről

Céljaink

Ismerje meg a céljainkat, hitvallásunkat!

Jelöltünk

Ismerje meg a jelöltjeinket!

Kérdőívek

Segítse munkánkat kérdőívek kitöltésével!

Tevékenységünk

Ismerje meg tevékenységeinket!

“Miskolc a legnagyobb jövőjű magyar város”

Móricz Zsigmond írta ezt a mondatot 89 évvel ezelőtt a Nyugat című folyóiratban:

Az íróval együtt valljuk: “Én nagyon szeretem Miskolcot. Mindig gyönyörködtet az a pezsgő élet, amely utcáin folyik. Az alföldi nagy városok este kilenckor álomba borulnak, itt szinte fővárosi élet van éjfélig s még tovább. És minden akcióra hajlamos ez a város. A miskolci iparos és kereskedő olyan lendülettel él, hogy gyakoribb az, hogy túlméretezi üzletét s műhelyét, mint az, hogy szűkmarkúan és fösvényen kimaradjon a fejlődésből.

De a XXI. században is igaz: “E pillanatban el van hanyagolva. Az állam nem favorizálja. Nem kapott …. privilégiumokat. S ami nagyobb baj, nincs benne a köztudatban a fontossága, jelentősége és értéke”.

Most éppen kedvetlen a város.

A Szinva Városáért Egyesületet azért alakítottuk, hogy visszahozzuk az itt lakók életkedvét, javítsuk a közérzetüket azzal, hogy cselekvő részesei lehessenek a közügyek alakításának. Véleményeket, javaslatokat gyűjtünk, megoldási javaslatokat készítünk a legégetőbb témákban: munkahelyek, beruházók megnyerése, szociális problémák, iskoláztatás, orvosi körzeti ellátás, lakhatás, közlekedés, úthálózat, légszennyezés, hulladékkezelés, belváros rehabilitációja, turizmus-vendéglátás fejlesztése, kis és középvállalkozások érdekeltté tevése a helyi beruházásokban, EU-s pénzeknek a város érdekében történő felhasználása, stb.

A munkában számítunk a már működő civil szervezetekre és az aktív közéleti vélemény-nyilvánítást felvállaló, a változásért tenni akaró és tudó miskolciakra és a környéken élőkre egyaránt.


forrás: http://epa.oszk.hu/00000/00022/00502/15629.htm